Belastingdienst

Hoeveel krijg ik vergoed?

Kinderopvangtoeslag
Op de website van de Belastingdienst kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u ontvangt. Klik voor de rekenhulp op deze link.

De kinderopvangtoeslag sluit u zelf af bij de Belastingdienst. Uw werkgever en die van uw toeslagpartner mogen samen maximaal een derde van de totale kosten van de kinderopvang belastingvrij vergoeden. Zij zijn echter niet verplicht om mee te betalen aan de kosten van kinderopvang.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor vergoedingen? Kijkt u dan eens op onderstaande website.

www.belastingdienst.nl

Wees alert
Het is van groot belang om wijzigingen door te geven aan de betastingdienst/Toeslagen. Met Prinsjesdag is bekend geworden dat de maximaal te vergoeden uur prijzen die voor de toeslag in aanmerking komen, zullen worden geïndexeerd voor 2014. Met oog op deze indexatie, is het van belang dat ouders actuele informatie doorgeven aan de belastingdienst/Toeslagen over het bedrag dat zij per uur betalen aan hun opvangorganisatie. Het komt voor dat ouders verhogingen in hun contractuele uur prijs niet doorgeven vanuit het idee dat de uur prijs die bij de belastingdienst/Toeslagen van hen bekend is toch al boven de maximum uur prijs ligt, en dat het doorgeven van een verhoging dus niets uitmaakt voor de hoogte van de toeslag. Door de voorgenomen indexatie kan de maximaal te vergoeden uur prijs echter wel degelijk hoger worden dan het uur bedrag dat ouders ooit aan belastingdienst/Toeslagen hebben doorgegeven, waardoor deze ouders toeslag aan mislopen.

Tevens veranderen er zaken zoals de regels omtrent de herintroductie van de beperking om met terugwerkende kracht kinderopvangtoeslag aan te geven.

Kinderdagverblijf Arthemis wil u er op wijzen de site van kinderopvang/ Toeslagen daarom altijd goed in de gaten te houden zodat u als ouder actueel op de hoogte blijft.